Till innehållet

Förskolan Äventyret inflyttningsklar

Den nya förskolan Äventyret är nu klar, och under veckan flyttar barn och personal in i sina nya fina lokaler. Förskolan som är en uteförskola, ligger fint inbäddad vid skogskanten i Norremarksområdet.

Förskolan Äventyret. En tvåvåningsbyggnad med träfasad och skog runt om. Foto.

Förskolan Äventyret

Förskolan är 1 280 kvadratmeter stor inklusive utesov, och inrymmer fem avdelningar. Den är byggd med trästomme och enligt certifieringen miljöbyggnad, nivån silver, och vi arbetar nu med att den ska bli certifierad.

Förskolan innehåller en småbarnsavdelning på plan 1, och de större barnen har sin hemvist på plan 2. De större barnen har sin gård på framsidan, och de små barnen på baksidan. På småbarnsavdelningen finns också en utetoalett, vilket är en nyhet för våra förskolor. Förskolan har också ett mottagningskök.

Den största nyheten är kapprummen där barnen fått större utrymmen för kläder, eftersom de endast är inne vid extremväder (anpassat efter ålder). De behöver därför fler ombyten. Utrymmena för kläderna kan också regleras efter behov.

Varför bygger vi då en så stor förskola när barnen är inne så lite? Utbildningsförvaltningen vill ha framförhållning. Det är svårt att veta vad som händer i framtiden, förskolan kan byta inriktning och behoven kan förändras.

Mer information om Vöfabs aktuella byggnationer.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 2 september 2020