Till innehållet

Torpa Förskola har tilldelats Miljöbyggnad Silver

skiss på Torpa Förskola

Skiss på Torpa Förskola, LBE Arkitekter

Förskolan Torpa, som vi just nu bygger på uppdrag av Växjö kommun, belägen på östra Vikaholm har tilldelats Miljöbyggnad Silver. Certifieringen innebär att man tittar på hur byggnationen uppnår vissa mätvärden.

Miljöbyggnad är ett svenskt system för miljöcertifiering av byggnader som används för att säkerställa kvalitén både i själva byggnationen och i driften av huset. Sweden Green Building Councils, som tilldelar certifieringen, går igenom 16 mätvärden inom energianvändning, materialanvändning och inomhusmiljö. Det kan till exempel handla om ljusinsläpp, ventilation och dokumentation av de byggmaterial som används.

-Jätteroligt att vi återigen lyckas få en byggnad certifierad enligt miljöbyggnad Silver! Pernilla Bing på Bengt Dahlgren har tillsammans med övrig projektörer gjort ett bra jobb och nu är det upp till byggaren Dynacon att bygga enligt handlingar och att tillsammans med oss som beställare samla ihop de dokument som krävs för att kunna behålla certifieringen efter 2 år, säger Krister Nilsson, Projektledare Vöfab.

Torpa förskola kommer att ha sex avdelningar för yngre barn (1–3 år) och fyra avdelningar för äldre barn (4–6 år). Utöver de 150 ordinarie platser kommer det gå att utöka antalet platser under kortare perioder. Tillhörande tillagningskök har kapacitet att laga mat till förskolans barn samt ytterligare 150 portioner. Förskolan beräknas att stå klar i november 2022.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 september 2021