Till innehållet

Niclas Ramström blir vd för Växjös nya lokalbolag

Nu är det klart att Niclas Ramström blir vd för Växjös nya kommunala lokalbolag. Niclas Ramström arbetar idag som vd för Ikea Property och har under 15 år arbetat på olika ledande positioner inom Ikea-koncernens olika fastighetsbolag.

- Det känns väldigt inspirerande att vara med och bygga upp ett nytt bolag, att gå in i offentlig verksamhet och inta de nya perspektiv som det innebär. Jag ser mycket fram emot att lära känna medarbetarna, de nuvarande bolagen och hyresgästerna närmare, säger Niclas Ramström.

Det nya lokalbolaget Vöfab AB börjar sin verksamhet i januari 2023, då även den nya styrelsen kommer att vara på plats. Det nya bolaget är en sammanslagning av det nuvarande kommunala fastighetsbolaget Vöfab och de delar av de kommunala bolagen Vidingehem och Videum som erbjuder lokaler. Bolaget kommer att tillhandahålla lokaler och fastigheter åt framför allt kommunens verksamheter.

Nya Vöfab blir ett framtidsorienterat lokalbolag som bidrar till kommunens långsiktiga utveckling. Lokalerna där våra barn, elever och äldre med flera tillbringa mycket tid är naturligtvis otroligt viktiga för oss. De ska inte enbart ägas och förvaltas utan även utvecklas. Vi ser också att vi i vår växande kommun har behov av nya lokaler, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

Niclas Ramström börjar sin tjänst under våren 2022.

Niclas Ramström är en erfaren ledare med djup branschkunskap och lång erfarenhet av att arbeta i komplexa organisationer med många intressenter, men med en gemensam målgrupp. Med erfarenheter från stora koncerner där samarbeten och gemensam styrning ger bästa mervärdet ser jag verkligen fram emot att hälsa Niclas välkommen som ny vd till oss, och till koncernledningen, säger Monica Skagne, kommunchef och vd för Vkab (Växjö kommunföretag AB).

Skriv ut
Senast uppdaterad: 27 januari 2022